Skip to main content

Het is weer de tijd van terugblikken en vooruitkijken. Van zien hoe 2019 was, wat het me heeft gebracht en wat juist niet. En van voelen waar 2020 voor mij over mag gaan. Dat verlangen voor het nieuwe jaar vang ik in een jaarthema. Een fijne gewoonte vind ik dat.

Terugblikken

Van het terugblikken word ik niet meteen enthousiast. Het was een jaar met behoorlijk wat teleurstelling, verdriet, frustratie. Een jaar waarin mijn diepste verlangen onvervuld bleef. Een jaar waarvan ik de eerste helft niet lekker in mijn vel heb gezeten. Een jaar waarin ik erachter kwam dat ik nog steeds of alweer niet écht doe wat bij me past. Een jaar dat eindigde met het verlies van onze kater Lucas. Ik ben wel… tja, onder de indruk van dit jaar.

Maar het was ook het jaar waarin ik nog dichter bij mezelf kwam en waarin ik meer rust vond. Een jaar waarin ik fijne nieuwe mensen leerde kennen. Een jaar waarin ik waardevolle nieuwe inzichten opdeed, belangrijke knopen doorhakte en dappere stappen zette. Een jaar waarin ik nog beter doorkreeg wat echt bij mij past én hoe ik daar een bedrijf omheen kan bouwen. Een jaar waarin ik ervaarde dat ik, óók in verdraaid moeilijke situaties, heel lief voor mezelf kan zijn en goed voor mezelf kan zorgen. Een jaar waarin ik met fijne nieuwe activiteiten begon, zoals het Vrouwenvuur met Desiree. Een jaar we er twee ontzettend leuke kittens bij kregen. En boven alles is het een jaar waarin mijn lief en ik het ontzettend fijn en goed hadden samen en waarin onze relatie alleen maar sterker werd, dankzij de moeilijke tijden waar we samen doorheen kwamen. Hem, en al die andere fijne dingen neem ik mee 2020 in 😊

Jaarthema

Mijn thema voor 2020 is Samen. Ik heb even wat weerstand opzij moeten zetten om hiervoor te kiezen. Want ik had eerst een ander jaarthema bedacht. ‘De vruchten plukken’, dat moest ‘m gaan worden. Ik zag dat ik in 2019 resultaat miste, dus koos ik dit thema. Maar bij de oefeningen die we tijdens de laatste vier TopTraject-dagen deden, kwam steeds weer het thema Samen voor mij naar voren. Dat viel echt niet te negeren. Blijkbaar heb ik iets te doen met dit thema. Blijkbaar heeft dit mijn aandacht nodig.

Máár, riep mijn ego, ik had al zo’n leuk thema bedacht! Komend jaar wil ik eindelijk eens de vruchten gaan plukken van al mijn inspanningen. Ik wil resultaat zien. Zwanger worden en een kindje op de wereld zetten. Mijn boek eindelijk uitbrengen. Een stevige basis neerzetten voor mijn bedrijf. Dat is waar ik naar verlang. En ik weet ook dat de vraag die gaat helpen bij dat resultaat, niet is wat? of hoe? maar: met wie? Met wie ga ik dit samen doen. Dus ok, ik gaf me over. Mijn nieuwe jaarthema is Samen.

Uitreiken

Wellicht is dit bericht dus ook niet alleen een update over mijn thema, maar ook een uitnodiging, een uitreiken. Met wie? ‘Samen’ als mijn jaarthema kiezen betekent dat ik het belangrijk maak, aanwezig laat zijn in mijn leven, en het uitdraag. En ik weet dat dit leidt tot resultaat, tot verandering, beweging. In voorgaande jaren had ik helder voor ogen waar ik met mijn jaarthema naar toe wilde. Dat heb ik nu wat minder. Ik laat me verrassen, ga ervaren wat het me gaat brengen. En ik vertrouw erop dat daar veel mooie resultaten bij zullen zijn 😊

Leave a Reply