Skip to main content
Herstellen van een burn-out, het kan een onvoorspelbare en moeizame weg zijn, waar soms geen einde aan lijkt te komen.
Het is fijn om deze weg niet alleen te bewandelen. Laten we samen kijken naar waar jij tegenaan loopt.
Burn-out coaching biedt jou inzichten en handvatten, waardoor jij makkelijker stapjes zet op je weg naar herstel.

Burn-out coaching – Voor wie? 

Je hebt al even een burn-out, je begint weer wat energie te krijgen en je hebt behoefte om stapjes te zetten op je weg naar herstel.
Het zetten van die stapjes gaat alleen niet vanzelf.

Is dit herkenbaar voor je?

Je hebt het gevoel dat je niet echt meer vooruitkomt, je vindt het lastig je oude patronen te doorbreken,
je blijft over je grenzen gaan waardoor je weer terugvallen krijgt, je weet dat je het anders wilt doen maar niet hoe en wat,
of je vindt het vooral lastig om dit hele leerproces alleen te doorlopen.

Ik loop dan graag een stukje met je mee. Door te onderzoeken, je open te stellen, en te ervaren dat het anders kan,
wordt het makkelijker om de stapjes te zetten die nodig zijn voor jouw herstel.

Coachingstraject

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek stemmen we af welke thema’s nu voor jou spelen. Hier gaan we in het traject mee aan de slag.
Een traject bestaat uit 4 tot 6 sessies.
Na elke sessie ontvang je van mij een verslagje waarin ik kort samenvat wat we hebben gedaan.

Als aanvulling op de sessies bied ik begeleiding via whatsapp aan. Is er tussen de sessies door iets wat je wilt delen? Heb je een vraag? Loop je ergens in vast? Heb je wat aanmoediging of geruststelling nodig? Dan kun je me appen. Ik reageer binnen 24 uur op jouw bericht.

Burn-out coaching

Thema’s

Hieronder vind je voorbeelden van thema’s die aan de orde kunnen komen.
Wat we gaan doen stemmen we altijd af op jouw behoeftes.

Maak kennis met je saboteurs. Oftewel je belemmerende overtuigingen en onhandige patronen. Het liefst wil je zo snel mogelijk van ze af. Maar hoe harder je ze wegduwt, hoe harder ze van zich laten horen. Je saboteurs willen gezien en begrepen worden, pas dan ontstaat er ruimte om van ze los te komen. We gaan de ontmoeting aan met je saboteurs, zodat je er niet meer mee hoeft te vechten, én we onderzoeken wat jou helpt bij het omgaan met je saboteurs.

Vind je het lastig om je grenzen aan te voelen en aan te geven? Dan ben je niet de enige! Maar als je een burn-out hebt is het extra belangrijk om dit te leren, want je wilt in de toekomst een terugval voorkomen. Dit leerproces gaat met vallen en opstaan. Je begint met het weer leren aanvoelen, met het herkennen van je lichamelijke signalen. Hier gaan we mee oefenen, zodat je dit geleidelijk aan ook in je dagelijks leven kunt toepassen.

Ben je vooral druk met wat je niet meer wilt en met hoe het zou móeten zijn? Mooi, dan heb je een eerste stap gezet. Maar met hierin blijven hangen kom je er niet, want de verandering zit niet in wat er was of zou moeten zijn. De verandering zit in het hier en nu. We onderzoeken samen welk klein stapje je nu kunt zetten, om te komen waar je wél wilt zijn.

Wat houd je in stand? We vertonen allemaal gedrag dat ons niet helpt en waar we vanaf willen. Toch houden we het in stand. Waarom? Omdat het ons ook iets brengt. Dit gaan we onderzoeken. Want je hiervan bewust worden, helpt bij het doorbreken van je patronen.

Vind je het vooral heel stom en lastig dat je die burn-out hebt? Voelt het als falen? Wil je er gewoon vanaf? Heel begrijpelijk. En ook: niet helpend. Voor een volledig herstel is volledige acceptatie nodig. Dit blijkt vaak een van de moeilijkste stappen te zijn. Je kunt dit niet forceren, en ook niet faken. Daarom gaan we hier samen op een hele zachte en tegelijkertijd impactvolle manier mee oefenen.

Wanneer je het einde van je burn-out nadert is het fijn om vooruit te gaan kijken. We gaan kijken naar jouw basis: wie ben je, wat vind je belangrijk? En we onderzoeken wat jou in beweging brengt: waar krijg je energie van, waar verlang je naar? Zo kun je gaan bouwen aan stevige wortels en sterke vleugels, en dus aan jouw leven ná je burn-out.

Centraal bij dit alles staat: ‘uit je hoofd, in je lichaam’. Ja, we gaan ook veel praten.
Maar voor echt begrip en echte integratie heb je het ook te voelen. En dat gebeurt niet in je hoofd maar in je lijf.
Dus daar keren we steeds weer naar terug. Dat doen we met behulp van de adem, de zintuigen en natuurlijk de prachtige natuur.

Praktisch

Kosten
Kennismakingsgesprek: gratis
Een sessie van 1,5 tot 2 uur: € 165,- incl. BTW
Begeleiding via Whatsapp: € 75,- incl. BTW per maand

Locatie
Voor de coaching spreken we af in de mooie Drentse natuur.
We wandelen door het Kniphorstbosch of op een andere plek in het Drentsche Aa-gebied (Noord-Drenthe).

Woon je niet in de buurt? Dan is online coaching ook mogelijk.

Wil je meer weten? Of vrijblijvend kennismaken? Stuur me een bericht!
Burn-out coaching in de natuur

Boek met ervaringsverhalen

Mijn eigen verhaal en dat van ander ervaringsdeskundigen verwerkte ik in mijn boek. In ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven‘ delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. De openhartige verhalen worden aangevuld door inzichten van een huisarts en een psychiater, over de invloed van je leefstijl en de lichamelijke effecten van een burn-out. ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven‘ biedt herkenning en handvatten voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen.
Meer over mijn boek lees je op https://herstellennaburnout.nl/

Bovenal voel je dankzij deze verhalen dat er licht is aan het einde van de tunnel, want de positieve gedachte achter het boek 'dat alles goed komt' straalt er doorheen.

ChantalOver 'Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven'