Je wilt het zo graag, mama worden. Nooit was een verlangen groter dan dit.
En dus is het verdriet groot als dit verlangen onvervuld blijft.

Welk traject jij als wensmama hierin ook aflegt, en of je dit nu alleen of samen met een partner doet, het vraagt veel van je. En dan is het fijn als er iemand met je meeloopt.

Een onvervulde kinderwens en het traject waar je doorheen gaat in de hoop die kinderwens te vervullen, heeft een enorme impact. Mentaal, emotioneel, lichamelijk.

Als je middenin zo’n traject zit is er vaak weinig tijd om stil te staan bij wat het met je doet. En als je het traject achter de rug hebt voelt het soms te groot om hierbij stil te staan. En dat stilstaan is juist zo belangrijk. Even niet meer doorrennen, niet dapper en sterk hoeven zijn. Even laten zijn wat er is, en aankijken wat er gezien wil worden.

Een kinderwens-traject kan je leven in beslag nemen, en je voor keuzes stellen die je liever niet maakt. Het kan je sterk aan jezelf doen twijfelen, en je een diep gevoel van eenzaamheid geven. Als wensmama is met jezelf in verbinding blijven lastiger dan ooit, terwijl het juist nu zo belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Een grotere uitdaging dan dit traject zal je (hopelijk) niet mee gaan maken. Er gebeurt zoveel met je, en ondertussen heb je nauwelijks de tijd om erbij stil te staan. Uitleggen aan anderen wat het met je doet is lastig, en de reacties die je krijgt zijn soms ronduit pijnlijk. Overeind blijven en doorgaan kan een zware opgave worden, en toch doe je het, want het verlangen om mama te worden is groot.

Wij vrouwen zijn zo goed geworden in sterk zijn en doorgaan. Dat helpt ons door dit intense traject heen. En omdat het zo’n beladen thema is, waar ook nog zoveel onbegrip voor is, doen wensmama’s dit vaak alleen. Op eigen kracht. Maar..

je hoeft het niet alleen te doen. 

Juist in deze tijd is het fijn om je verhaal te kunnen doen bij iemand die begrijpt wat je doormaakt, en om samen te kijken naar de vragen en thema’s waar je tegenaan loopt.

Voel je een JA? Stuur me dan een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Kinderwens

Kinderwenstraject

Begeleiding tijdens jouw kinderwenstraject

Tijdens de sessies heb jij alle ruimte om je verhaal te doen. Alles – echt alles – mag er zijn. Daarnaast kijken we naar de vragen en thema’s waar je tegenaan loopt.

Denk aan vragen als:

  • Hoe blijf ik bij mezelf tijdens deze achtbaan van emoties?
  • Hoe ga ik om met de teleurstelling, de spanning, de twijfels, de angst?
  • Hoe houd ik de regie tijdens het ziekenhuistraject?
  • Hoe vind ik mijn weg in alle medische adviezen, meningen en opties?
  • Hoe blijf ik goed voor mezelf zorgen?
  • Hoe ga ik om met alle goedbedoelde adviezen uit mijn omgeving?
  • Hoe weet ik of ik door moet blijven gaan?
  • Of elke andere vraag waar jij tegenaan loopt.

Temidden van alle verwarring en emoties in deze veeleisende tijd, heb je als wensmama keuzes te maken en voor jezelf te zorgen. Het kan lastig zijn om nog te voelen wat je wilt en wat je nodig hebt. Daarom is het fijn om dit samen te doen.

Ongewenst kinderloos

Begeleiding bij ongewenst kinderloos zijn

Wat doe je als jouw grootste wens niet vervuld wordt? Hoe vind je jouw weg als kinderloos blijven jouw realiteit is? Hoe geef je weer invulling aan je leven?

Het verdriet van een onvervulde kinderwens is groot. De pijn en de worsteling blijven aanwezig, ook als het leven doorgaat. Je omgeving ziet het vaak niet aan je, maar je draagt een voelbare leegte in je mee. Dit kan je in z’n greep houden, en ervoor zorgen dat het leven blijft schuren.

Wanneer je ongewenst kinderloos blijft dan heb je te rouwen. Om een toekomstbeeld dat niet gaat komen. Je hebt afscheid te nemen van het plaatje dat je voor ogen had, en – als je daaraan toe bent – mag je op zoek naar een nieuwe invulling.

In deze periode van rouw is het helpend om je verhaal te delen met iemand die begrijpt wat je doormaakt. Daarnaast is het fijn om samen te kijken naar de vragen waar je tegenaan loopt. Omdat dit thema zo groot is, kan het lastig zijn om hier je weg in te vinden. Daarom loop ik graag een tijdje met je mee.

Het traject

We beginnen met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.
Aan de hand hiervan bepalen we hoe jouw traject eruit gaat zien.

Tijdens de sessies wandelen we door de mooie Drentse natuur.
We zetten systemisch werk en lichaamswerk in.
Daarnaast kunnen we het traject aanvullen met een sessie samen met je partner,
een familieopstelling en een XL-sessie (dagdeel).

Na elke sessie ontvang je van mij een verslagje waarin ik kort samenvat wat we hebben gedaan.

Als aanvulling op de sessies bied ik begeleiding via whatsapp aan. Is er tussen de sessies door iets wat je wilt delen? Heb je een vraag? Loop je ergens in vast? Heb je wat aanmoediging of geruststelling nodig? Dan kun je me appen. Ik reageer binnen 24 uur op jouw bericht.

We vormen het traject in overleg en stemmen het af op jouw behoeftes.

Liever een losse coachsessie? Een sessie duurt 1,5 tot 2 uur en kost € 165,- incl BTW.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Over mij

Ik weet hoe het is als je kinderwens onvervuld blijft. Mijn fertiliteitstraject begon zo mooi, met een zwangerschap. Helaas werd dit een miskraam. Hierna volgden jaren van het steeds weer opnieuw proberen, op adem komen, het niet meer zien zitten en toch weer doorgaan. Jaren met vertrouwen en hoop en met pijn en diep verdriet.

Uiteindelijk besloot ik te stoppen met mijn kinderwenstraject. Niet omdat ik door de mogelijkheden heen was. Wel omdat doorgaan ten koste van mezelf zou gaan. Ik had mijn grens bereikt. Dit was een impactvolle maar ook een hele duidelijke beslissing.

Hierna volgde een rouwproces. Met eerst ontkenning, en allerlei vluchtroutes. En toen de realiteit daar niet anders door bleek te worden, volgde een zware periode met veel verdriet. Ik viel stil en trok me terug. In deze periode heb ik hulp gezocht bij het aangaan van de rouw, dit heeft me enorm geholpen. Na een tijdje werd het lichter en kon ik weer vooruit gaan kijken.

Inmiddels heb ik kunnen aannemen dat kinderloos blijven mijn realiteit is, en heb hier rust bij gevonden. Ik heb een nieuwe weg gevonden, een nieuwe invulling van mijn leven. En ik kan nu zien wat deze pijn mij heeft gebracht. Mijn leven voelt zinvol en vervuld.

Voor mij is het belangrijk om mijn ervaringen en lessen te delen, om het groter te maken dan mezelf, zodat andere wensmama’s er iets aan kunnen hebben. Daarom heb ik besloten mijn coachpraktijk in het teken te zetten van de begeleiding van wensmama’s. Ik hoop zo het kinderwenstraject van andere wensmama’s wat minder moeizaam en alleen te kunnen maken.

Coach

Eva heeft mij met een paar rake vragen op een zachte en liefdevolle manier geholpen tot de werkelijke kern van mijn vraagstuk te komen. In de prachtige Drentse bossen heeft ze me vervolgens op professionele wijze begeleid (o.a. door middel van een opstelling) om een volgende stap te zetten naar meer mezelf kunnen zijn. Mooi, waardevol en heel impactvol. Dankjewel Eva.

Celesta

Heel bijzonder hoe Eva op een liefdevolle krachtige wijze precies de juiste vragen stelt om mij steeds een stapje dichter bij de kern/oorsprong van al mijn vragen te laten komen. Als ik daar dan ben, rollen de antwoorden er (met een beetje hulp van Eva) als vanzelf uit. Ik voel me zoveel lichter en heb de afgelopen weken voor het eerst sinds heel lang diepe ontspanning en rust kunnen ervaren.

Lillemaj

Samenkomen met andere wensmama’s. Dat kan in mijn wensmama-cirkel.

Geen wensmama, wel mijn begeleiding? Dan is een coachingstraject iets voor jou.

Tijdens mijn kinderwenstraject deelde ik mijn verhaal. Lees hier mijn blogs.