Skip to main content

Coachingstraject voor een vrijer leven

Een bevrijdend coachingstraject, waarin je leert luisteren naar je lichaam en naar de wijsheid die daar te vinden is. Je ontmoet jezelf met al je delen, en je gaat aankijken en doorvoelen wat jou belemmert. En je gaat ervaren hoe het is om stevig op jouw plek te staan.
Met dit 1-op-1 traject creëer je een stevige basis in jezelf, verlicht en verzacht je jouw belemmeringen, en geef je ruimte aan wie jij bent. Zodat jij vrijer gaat leven.

Het coachingstraject voor een vrijer leven…

 • geeft je meer inzicht in jezelf
 • vergroot je regie over jouw leven
 • versterkt je zelfliefde
 • vergroot je vertrouwen
 • geeft je een steviger basis
 • maakt dat jij makkelijker goed voor jezelf zorgt
 • geeft je meer richting
 • leert jou luisteren naar de wijsheid van je lichaam
 • zorgt ervoor dat jij je vrijer gaat voelen
Coachingstraject

De eerste stap naar verandering,
is besluiten dat je niet blijft waar je nu bent.

We doen het samen

Eerlijk en open naar jezelf kijken, de pijn die je daarbij tegenkomt aankijken en doorvoelen, en daarbij de stevigheid in jezelf blijven ervaren. Dit vraagt moed, vertrouwen en veiligheid. Iets wat we soms lastig in onszelf kunnen vinden,
zeker in tijden waarin we ons uit balans, zoekend of eenzaam voelen.

Tijdens dit coachingstraject sta ik daarom naast je. Ik bied je een veilige plek, waarin je gedragen en gesteund wordt. We doen het samen, zodat jij vanuit vertrouwen deze reis kunt aangaan.

De elementen van het traject

In dit traject breng ik al mijn kennis en ervaring samen, om jou te begeleiden naar een vrijer leven.
Hieronder beschrijf ik de elementen die we daarbij inzetten.

Luisteren naar je lichaam

We gaan veel werken met en vanuit jouw lichaam. Met behulp van ontspanningsoefeningen en visualisaties ga jij zakken in je lijf, zodat je er echt aanwezig kunt zijn. Je krijgt weer aandacht voor je lichaam, voor wat het nodig heeft, en voor wat het je te vertellen heeft.

Aan de hand van oefeningen die we doen, leer jij luisteren naar de wijsheid die er in jouw lichaam zit. Zodat jij vanuit die wijsheid keuzes kunt maken, en stappen kunt zetten.

We zijn het zo gewend om de antwoorden in ons hoofd te zoeken. Maar ons hoofd is ook de plek waar we makkelijk vastlopen en in rondjes blijven draaien. Zeker als we impactvolle keuzes te maken hebben.

Wanneer je leert luisteren naar je lichaam dan is het antwoord vaak glashelder. Niet altijd makkelijk. Maar daar kun je wel voelen wat er nodig is en wat voor jou klopt.

Ontmoet je delen

Je gaat de verschillende delen in jou leren kennen en herkennen. We bestaan allemaal uit verschillende delen. Denk aan: de aardige, de zeurpiet, de pusher, de perfectionist, de flierefluiter, de bange, de enthousiast.

Die delen mag je gaan ontmoeten, om helder te krijgen waar ze vandaan komen en vooral wat ze jou te vertellen hebben.

Je leert omgaan met die stemmetjes in jou, die jou beïnvloeden op een manier waar je niet blij van wordt. Waar je niet verder mee komt.

Daarnaast leer je de delen kennen die jouw hulpbronnen zijn, zodat je deze bewust kunt inzetten.

Je bent beter in staat te onderscheiden wie er in jou aan het woord is, en welk deel jou het beste dient in welke situatie. Je kunt nu bewust kiezen naar welke stem je luistert. Zo wordt je niet meer heen en weer geslingerd tussen de verschillende stemmetje, maar heb jij zelf de regie in handen.

Grenzen en behoeftes

Bij goed voor jezelf zorgen hoort nee kunnen zeggen. Nee tegen dat wat niet goed voor je is, of jou niet verder helpt. Maar naast nee, wil je ook ja kunnen zeggen. Ja tegen dat wat je nodig hebt en waarmee je vooruit komt. En daarmee dus ja tegen jezelf.

Om nee te kunnen zeggen is het nodig om te vóélen waar je grenzen liggen, of wat niet bij jou past. En om ja te kunnen zeggen wil je kunnen aanvoelen waar je behoefte aan hebt. Hier gaan we mee oefenen. Hoe makkelijker jij de signalen van je lichaam herkent, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen.

Vervolgens oefenen we met het benoemen van die nee’s en ja’s, zodat jij in je dagelijks leven makkelijker je grenzen en behoeftes kunt uitdragen.

Omgaan met verlies

Wanneer je verandert, dan hoort daar vaak ook bij dat je bepaalde ideeën en verwachtingen, en soms ook mensen en (werk)situaties, los te laten hebt. De impact hiervan kan variëren van vervelend tot bijzonder pijnlijk.

Hoe groot of klein ook, bij groei hoort vaak verlies. En het is goed om daarbij stil te staan. Om het de plek te geven die het verdient. Om te doorvoelen wat het met je doet. En om van daaruit verder te bewegen.

Aankijken en doorvoelen

Je gaat aankijken wat gezien wil worden. Vaak gaan we dat wat pijn doet, of ongemakkelijk is, liever uit de weg. En daarmee houden we het juist in stand. Als je dat wat pijn doet, of lastig is, aan durft te kijken, en te doorvoelen, dan maak je het vrij.

Het hoeft niet weg of opgelost. Pijn en ongemak willen gezien worden, gehoord worden, gevoeld worden. Dan kan het ontspannen, waardoor het jou niet meer in z’n greep houdt, en jij vrij bent om verder te gaan.

Belangrijk hierbij is dat je dit niet alleen doet, en dat je jouw hulpbronnen leert kennen, zodat je je veilig en gesteund voelt terwijl je dit aangaat.

Stevig op jouw plek

We onderzoeken of jij stevig op jouw plek staat. Waar sta jij in je familiesysteem Waar kom je vandaan en hoe ben je gevormd? Sta je wel op jóúw plek? En hoe is dat in de andere systemen waar je onderdeel van bent?

Pas als jij jouw eigen plek inneemt in jouw systeem, kan je energie vrij stromen en kun je jouw weg bewandelen.

Voor wie

Ben je al bekend met persoonlijke ontwikkeling? Heb je gewerkt aan je mindset, en weet je al (een beetje) hoe je in elkaar zit? Maar merk je ook dat je vast blijft lopen op bepaalde patronen of belemmeringen? Dat je niet de stappen zet die je graag wilt zetten? Dat er een thema is dat blijft wringen?

Dan is het tijd om een laagje dieper te gaan kijken. Naast een helpende mindset, mag je de wijsheid van je lichaam (meer) gaan inzetten. Je mag gaan onderzoeken wat er in jouw systeem speelt, en wat jij daarvan bij je draagt. En je mag de gevoelens toe gaan laten die je tot nu toe uit de weg bent gegaan.

Het is tijd om op een nieuwe laag te gaan onderzoeken wie je bent en wat je nodig hebt.

Afgestemd op jou

We stemmen het traject af op jouw vraag.
We onderzoeken wat jou verder helpt en waar de ruimte zit om in beweging te komen. We beginnen daar waar jij nu staat en gaan vervolgens wat laagjes dieper.

Hoe we werken

Tijdens de sessies werken we met:

 • systemisch werk
 • (familie)opstellingen
 • lichaamswerk
 • voice dialogue
 • wheel of consent

Met deze werkvormen stemmen we af op jouw lichaam en op wat er onder de oppervlakte,
en vaak onbewust, leeft en aandacht wil.

Coaching in de natuur

De meeste sessies zullen buiten, in de mooie Drentse natuur, plaatsvinden. Hier kom je makkelijker tot rust en bij jezelf.
Want de natuur biedt vertraging en ontspanning,
en helpt bij het leegmaken van je hoofd en het zakken in je lijf.
Ook is de natuur een spiegel, die vaak een prachtige bijdrage levert aan de ervaringen tijdens een sessie.

Daarnaast geeft wandelen, lichamelijk in beweging zijn, ruimte aan wat er vast zit in je hoofd, je gevoel, of je lijf.

Coaching in groep

Het traject

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Hiervoor plannen we een wandeling of een videocall van een half uur in.
We bespreken jouw vraag, en of dit traject bij jou past.

Het traject bestaat uit:

 • 6 sessies. De sessies duren 1,5 tot 2 uur en vinden voornamelijk buiten plaats, op een mooie plek in de Drentse natuur.
 • Een verslagje na elke sessie, waarin ik kort samenvat wat we hebben gedaan.
 • Een (familie)opstelling met representanten.
 • Begeleiding via whatsapp. Is er tussen de sessies door iets wat je wilt delen? Heb je een vraag? Loop je ergens in vast? Heb je wat aanmoediging of geruststelling nodig? Dan kun je me appen. Ik reageer binnen 12 uur op jouw bericht.

Jouw investering voor dit traject bedraag € 1325,- incl. BTW.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek
Praktijk Eva

Eva heeft mij met een paar rake vragen op een zachte en liefdevolle manier geholpen tot de werkelijke kern van mijn vraagstuk te komen. In de prachtige Drentse bossen heeft ze me vervolgens op professionele wijze begeleid (o.a. door middel van een opstelling) om een volgende stap te zetten naar meer mezelf kunnen zijn. Mooi, waardevol en heel impactvol. Dankjewel Eva.

Celesta

Ik heb 2 sessies bij Eva gehad. Heel bijzonder hoe ze op een liefdevolle krachtige wijze precies de juiste vragen stelt om mij steeds een stapje dichter bij de kern/oorsprong van al mijn vragen te laten komen. Als ik daar dan ben, rollen de antwoorden er (met een beetje hulp van Eva) als vanzelf uit. Ik voel me zoveel lichter en heb de afgelopen weken voor het eerst sinds heel lang diepe ontspanning en rust kunnen ervaren. Dank je wel Eva!

Lillemaj

Opstellingenavond

Een opstelling maakt zichtbaar wat zich in jou afspeelt. Het is een zachte en verhelderende manier van werken, waarmee je makkelijk de diepte in gaat.

Boek

Mijn boek ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven‘ biedt herkenning en handvatten bij herstellen van burn-out.

Coaching voor wensmama’s

Een kinderwenstraject en een onvervulde kinderwens hebben een enorme impact. Je hoeft dit niet alleen te doen.