Skip to main content
Coach Eva

Burn-out

Mijn eigen ervaring met stress en burn-out motiveerde mij om een boek te maken voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen, maar ook voor de mensen om hen heen, zowel in persoonlijke als in professionele kring. Ik zet mijn ervaring met burn-out én de kennis die het maken van dit boek mij bracht, in bij het coachen. Dit geeft een extra laag aan de begeleiding die ik bied.

Wensmama

Als wensmama weet ik uit eigen ervaring hoe ingrijpend, verwarrend en eenzaam het is als zwanger worden (nog) niet lukt. Er is van alles wat je kunt doen om je lichaam te ondersteunen in dit proces. En helaas is er te weinig aandacht voor wat zo’n traject mentaal en emotioneel met je doet. Omdat ik weet hoe fijn het is om tijdens deze periode een steuntje in de rug te doen, bied ik ook begeleiding aan voor wensmama’s. Of je nu in een ziekenhuistraject zit, een miskraam hebt gehad, of te verwerken hebt dat je ongewenst kinderloos blijft… je hoeft het niet alleen te doen.

Werken vanuit mijn kracht

In de natuur zijn, de stilte opzoeken, in mezelf investeren, mild zijn, en het samen doen: deze dingen zijn voor mij belangrijk. Daarom zet ik ze centraal, in mijn eigen leven, én in mijn bedrijf.

Een burn-out gaf mij in 2015 de noodzaak om vanuit een andere houding en mind-set te gaan leven. Ik veranderde hoe ik naar mezelf, naar anderen en naar de wereld keek. Daar hoorde ook bij dat ik mijn dagen anders ging vullen. Niet meer werken vanuit tekort en perfectionisme. Maar werken vanuit mijn kracht en idealen. Ik ging onderzoeken wat dat voor mij inhield en hoe ik dat vorm kon geven. Dat resulteerde in Maak het mooier.

Mijn eigen bedrijf gaf me de mogelijkheid om te ontdekken wat echt bij me past. Stapje voor stapje werd me dat duidelijk. Dat betekende ook meerdere keren met dingen stoppen, vanwege voortschrijdend inzicht. Ik liet overtuigingen los over ‘hoe het moest’ en durfde er steeds meer op te vertrouwen dat mijn eigen manier prima was. Ik zag angsten, tekortgedachten en belemmerende overtuigingen onder ogen. En kwam zo uit bij waar ik écht energie van kreeg: coaching, en het liefst lekker buiten! Dichter bij jezelf, komen in de natuur.

Omdat dit toch wat anders is dan de activiteiten waarmee ik begon, vond ik het ook tijd voor een nieuwe naam. Per 1 januari 2021 ging ik verder onder de naam Praktijk Eva.

 

Systemisch werk

In mijn coaching zet ik systemisch werk in. Dit is een krachtige én zachte manier om helderheid te krijgen, tot de kern te komen en te voelen wat er mag gebeuren, welk stapje gezet mag worden. Ik ben elke keer weer geraakt door wat er gebeurt tijdens een opstelling, en laat anderen dit dus graag ook ervaren.