Mama worden, voor veel vrouwen is dit het grootste verlangen in hun leven.
Dus is het verdriet groot als dit verlangen onvervuld blijft.

Een kinderwenstraject heeft een enorme impact, lichamelijk, emotioneel en mentaal. Als je middenin zo’n traject zit is er weinig tijd om stil te staan bij wat het met je doet. En als je het traject achter de rug hebt voelt het soms te groot om hierbij stil te staan. En dat stilstaan is juist zo belangrijk. Stilstaan bij wat het met je doet, wat het allemaal losmaakt. Maar ook bij wat je nodig hebt, en hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Ook met een begripvolle partner naast je, en ook met vriendinnen die er voor je zijn, kan een kinderwenstraject eenzaam voelen. Omdat het voor anderen lastig te begrijpen is wat je doormaakt. En omdat je omgeving zich vaak ongemakkelijk voelt bij dit zo persoonlijke en kwetsbare onderwerp.

Meer aandacht voor de impact

Wat ik zie is dat veel wensmama’s zich zo goed en zo kwaad als het gaat door het kinderwenstraject heen worstelen. Daarbij stoppen ze veel weg. Omdat ze zich er geen raad mee weten of omdat het anders te lastig is om door te gaan. En vaak omdat ze niemand in hun omgeving hebben om hierover te praten, die écht begrijpt wat ze doormaken. En al die weggestopte emoties gaan vroeg of laat om aandacht vragen, of het kinderwenstraject nou wel of niet tot een kindje leidt. Veel wensmama’s krijgen emotionele klachten, soms al tijdens het traject en soms pas jaren later.

Hier wil ik verandering in brengen. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de impact van een kinderwenstraject, en dat wensmama’s meer begeleiding krijgen tijdens en na deze periode.

Wat u als professional kunt doen

En daarom zoek ik contact met u: de professional die deze wensmama’s in de behandelkamer ziet. U bent bijvoorbeeld huisarts, gynaecoloog, verloskundige. U spreekt de wensmama aan het begin, tijdens of na het traject, na een miskraam, of al jaren later. U helpt haar in het lichamelijke stuk en geeft haar de begeleiding die op dat moment nodig is.

Wat ik u wil vragen is het volgende:
Maak de wensmama die u spreekt ervan bewust dat ze het niet alleen hoeft te doen. Dat het heel normaal en helpend is om in deze intensieve periode, en rondom dit impactvolle thema, ondersteuning te zoeken.
Vertel haar dat er ondersteuning te krijgen is van andere vrouwen die weten wat zij doormaakt.

Natuurlijk heb ik belang bij deze boodschap. Want ik bied begeleiding aan wensmama’s. Ik vind het echter vooral belangrijk dat de wensmama’s de begeleiding krijgen die ze nodig hebben, of dat nou bij mij is of iemand anders.

Daarom vertel ik hieronder niet alleen iets over mezelf en wat ik bied. Ik deel ook de websites van andere coaches en behandelaars die begeleiding bieden op dit thema.

Wat ik doe

Ik bied 1-op-1 begeleiding en coaching aan wensmama’s, tijdens een kinderwenstraject en daarna.

Ik bied de wensmama een veilige ruimte om haar verhaal te doen. En ik kijk samen met haar naar de thema’s en vragen waar ze tegenaan loopt.
Een sessie samen met de partner is onderdeel van een traject.

Tijdens de sessies wandelen we door de mooie Drentse natuur, en ik zet hierbij  systemisch werk en lichaamswerk in.

Coaching voor wensmama's

Wie ik ben

Ik ben Eva Hamming, systemisch coach en wensmama.
Ik weet hoe het is om een kinderwenstraject te doorlopen, en hoe belangrijk het is om dit niet alleen te doen. Daarom zet ik mijn kennis en ervaring in voor andere wensmama’s.

Ander aanbod voor wensmama’s

Wensmama Fertiliteitsmassage & Coaching
Orange House Coaching & Training
Mariska van Dam - Holistisch Vrouwencoach
Ilonca Meurs
Moeder in je hart
Robbin Boots - Kinderwenscoach
Praktijk Moed
Fertilipsy