Skip to main content

Post Covid sucks.
Maar dat had je vast al wel door.

Ik ben inmiddels redelijk bedreven in het maken van de juiste keuzes. Waarbij ‘juist’ dan is: bijdragend aan mijn welzijn.

Soms sla ik de plank mis. Na een rustige, goed gebalanceerde, ok voelende dag, dacht ik dat we vanmiddag wel even naar de Praxis konden voor een nieuwe plantenpot. Net voor sluitingstijd, want dan is het rustig. Goed over nagedacht dus. Toch was ik gesloopt toen we weer thuiskwamen. Het kan raar lopen en goed lijkende keuzes pakken soms verkeerd uit.

Eerder besloot ik om niet naar de 2daagse van Voluit Vrouw Zijn te gaan. Dat had wat meer voeten in de aarde. Want dit zijn belangrijke dagen voor me, waar ik ook juist heel veel uithaal. Maar de realiteit is dat zo’n uitstapje (2 dagen Wageningen, het reizen, het hotel, veel mensen) een hoeveelheid prikkels met zich meebrengt die mijn hoofd op dit moment niet kan verwerken.

Het doorhakken van die knoop deed wel even pijn. En ik voel ook opluchting. Goed gehakt dus

Er zal vast een dag komen (hoop ik) waarop ik kan terugkijken op mijn post covid tijd en vooral kan zien wat het me bracht.
Nu is toch vooral voelbaar wat er wegvalt.

Wat overigens niet betekent dat ik hele dagen als een zielig hoopje op de bank zit. Ik wil niet het verkeerde beeld scheppen  Dankzij mijn ervaringen uit het verleden ben ik ook in staat te genieten van wat er wel is. Mijn basis is stevig, dat helpt.

Het is en-en. En goed en k*t.
En het is belangrijk dat het er allebei mag zijn.

Ervaringen uit het verleden bieden dan misschien geen garantie voor de toekomst, maar ze helpen zeer zeker wel op de weg ernaartoe.
Dankzij die ervaringen ben ik in staat de moeilijke knopen door te hakken en te kiezen voor wat nu het meest helpend is.
Nou ja, meestal dan hè.
Ik laat me soms nog verleiden door het vooruitzicht van een nieuwe bloempot

 

Leave a Reply