Zo, mijn eerste informatieve bericht over post covid, zoals ik een paar weken geleden al aankondigde πŸ™‚ En ik begin gewoon maar eens met de basis.

Want ik krijg nog geregeld de vraag hoe het met mijn longen gaat. Vriendelijk natuurlijk, dat mensen daarnaar informeren πŸ˜‰ Maar mijn longen zijn nou juist een lichaamsdeel dat het prima doet.

De ‘long’ in ‘long covid’ slaat niet op het orgaan 🫁 maar op het engelse ‘langdurig’.

Dat is meteen ook de reden dat het tegenwoordig post covid heet. “De langdurige klachten komen na corona, wanneer de infectie achter de rug is. Daarom is de term post-COVID meer passend. β€˜Post’ betekent β€˜na’.” (Citaat komt van: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/luchtwegvirussen-zoals-griep-en-corona/post-covid)

Dat was de eerste! Er gaan nog meer informatieve post komen en ook gewoon berichten waarin ik mijn ervaringen deel. Heb jij een vraag over post covid? Of een tip of ervaring die je graag met anderen wilt delen? Laat het me weten! Dan deel ik het hier.

Leave a Reply

Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten?
Meld je aan, dan mail ik je af en toe een bericht.

Dank je wel voor je aanmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Praktijk Eva will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.